Tekna!

publicerat i Felichelie, Ridning, Ridsport;
Fick inte med mig någon Bates hem att pröva, så skrev till Maja i stallet som har en Tekna om jag kunde få låna den. Det fick jag, den var lite bred men med en fårskinnpadd och en padd fram som höjer lite fram blev det bra. Den har faktiskt flyttbara knästöd också så jag vinklade fram dem lite.
 
Skrittade fram på långa tyglar och redan då kändes det bra, inte alls lika tjafsig i munnen och det var bara att driva framåt så slutade hon. Skrittade sen på kort tygel även det utan tjafs och med stängd munn. Fram i trav i bibehållen form, lätt i munnen och bar sitt eget huvud och var framme i handen. Kickade till henne en gång för att hon var lite tryckig, men sen gick hon med egen motor hela passaet om jag så samlade eller ökade var hon med på noterna direkt utan minsta antydan till att stanna eller stegra. 
 
Red ett kortare men effektivt pass eftersom hon var så himla duktig, då ska hon självklart känna att det är lätt och roligt! Red skänkelvikning in till medellinjen och sen vände jag över i förvändgalopp. Gjorde avsaktning till skritt och sen fattade jag rätt vänd galopp och upprepade övningen. Jätte nyttigt och hon är väldigt lätt att flytta på i galoppen, hon är mer ridbar där. Men flyttade även lite i traven och även det gick bra, där har hon krånglat en del innan och inte alls hittat framåtbjudningen sen hon började stegra. Men idag gick det väldigt bra som sagt. Passade även på att samla och ta upp henne i formen i galoppen, red på några steg framåt för att inte tappa framåtbjudningen och sen samla igen klapp och beröm! Låg form ett varv på fyrkanten med lite mera fart, hon frustade och busade med huvudet. Hon kändes så nöjd.
Känndes otroligt skönt att hon var så tillfreds med sadeln. Hon var inte nått tjafsig alls i munnen heller och plockade inte med bettet. Jag som beställde ful träns från PS ett High Jump, kanske kan skicka tillbaka det nu då om det är sadeln som är problmet ;)