Magkänslan!

publicerat i Felichelie;
(Måndag)
Den där konstiga magkänslan stämde och Linda fick hjälpa Triniti att hamna på rätt spår igen. Hon fixade, vi longerade, hon fixade och vi longerad, fixade och longerade. Han var väldigt uppe i varv först man fick ingen kontakt med honom. Men direkt hon började lossa på spänningar och rätta till så såg man hur han kom tillbaka och började lugna ner sig. När vi var klara var det en helt annan häst som andades och var nere på jorden igen.
Han har ätit väldigt dåligt ända sedan han kom, och jag tror inte han åt bättre hos förra ägaren heller för han har varit väldigt kantig. Det handlar inte om att han inte fått mat, utan han har ingen aptit och det han får i sig går bara rätt igenom. Tarmen tar inte upp näringen.
Vi fick ju med oss ett nytt foder när vi var hos Linda sist, och det är faktiskt efter vi började med det som han blev väldigt sur mot skänklarna. Då bytte jag ju över sakta från det gammla kraftfodret så jag hade inte en tanke på att det kunde vara det. Men när vi sedan bytte över helt blev han jätte öm och han har inte ens velat att jag ska ta på honom. Han har sätt för huvudet när jag ska gå på mot magen, speciellt på vänstersidan. 
Pratat med Linda som försäkrat mig om att det är en utrensning, jag har tvivlat så klart då det gjort ont i mig när jag har sett att han har ont i kroppen. Men i förrgår (onsdag) dök en bula upp på magen, inte hård, inte mjuk, inte vattning den bara var där väldigt märklig. Skickade iväg en bild till linda direkt, som övertygade mig igen att det är kroppen som rensas ut på skit. Igår (torsdag) var den borta, samt att han tyckte det var okej om jag borstade på han lite försiktigt. 
Idag när jag kom så var han på bättre humör, fick borsta på honom och använda massageborsten igen. Hur glad blir man inte i mamma hjärtat då? Han var lite svullen på insidan kotan höger bak, kändes som en likadan bula jag hittade på magen. Antagligen vandrar det ut, så blir spännande att se hur det ser ut i morgon. Han hade inte ont och var inte halt så känns som ett rimligt skäl att det är skit som ska ut.
Antar att han är lite känsligare än andra hästar och behöver hjälp mer att ordna upp mage/tarm. Har beställt både b-vitamin samt äpplecidervinäger. Hade hoppats på att det skulle komma idag men det gjorde det inte, så på måndag får vi hoppas det är här.
B VITAMIN är bra för päls, motverkar stress, ökar blodbildningen och gynnar ämnesomsättningen. Innehåll: B1, B2, B3, B5, B6,B8biotin, B9, B12 . Ph-reglerad :7,35
FODERVINÄGER är en blandning av vinäger och jodföreningar. Bör finnas i djurets husapotek förebygger magåkommor förbättrar näringsupptaget sänker ph-värdet i tarmen som ger minskad bakteriehalt och djuret mår bättre, djuret får även fastare avföring. 
Alltid svårt när de inte äter, eller har ordentlig aptit och de inte går upp i vikt som man vill. Jag hoppas verkligen detta ska hjälpa honom, jag lär få magsår av det här annars haha!