TrinnePinne!

publicerat i Dressyr, Häst, Triniti;
TrinnePinne, nya smeknamnet? Nej kanske inte, stackarn... Men var ett sånt där namn som bara dök upp förut när han stod på stallgången.
Idag red jag själv, och det var först nu jag kände att jag red på honom inte bara åkte häst. Mikaela kom in och hjälpte mig, hur snäll är inte hon?! Guld värt.
Först i traven var han väldigt framme och fin, jag behövde framför allt tänka på att sitta rakt och korta tyglarna så handen hamnar framför mig. Går den bakåt bromsar jag upp honom, så viktigt notis till mig själv framåt tänkande mjuk hand!
Det vi jobbar på nu är att han ska tänka framåt och svara kvickt för skänkeln. Mikaela fick igenom mycket igår, så det var stor skillnad på honom idag. Innerskänkel, inner tygel formar honom, han får gå lite innåt ställd hela tiden nu för att han ska runda sig och få in bogarna i kroppen.
Efter några varv fick jag dock ta spöt för han blev nonchig på skänkeln, rider utan sporrar nu för att han ska lära sig ta en lätt skänkel. Så svarar han inte för en lätt skänkel, är det en lite hårdare och händer inget då duttar jag til med spöt. Han tog det väldigt bra idag, sparkade bakut någon gång men gav sig snabbt. Han blir väldigt fin när han går, då är han stadig i formen och mjuk i handen. 
Gallopen behöver han verkligen få gallopera på framåt så han blir rund och kommer ordentligt bakifrån och fram. Den kändes mycket bättre idag, även om det känns som man rider i 220km så syns inte det från backen.
Han gjorde en riktigt bra fattning i högervarv, kändes riktigt bra. 
Nu ska jag försöka rida 1 gång i veckan för Mikaela också får hon rida honom 1 gång i veckan till en början.
Måste även börja träna på gym, tappat jätte mycket muskler och bålstabiliteten är ett minneblått. Den var inte jätte bra innan heller men nu är den hemsk!